Carlsberg Camping på Tåsinge er blevet solgt af Steen Palle Jørgensen og Yvonne Larsen, som har drevet pladsen siden 1996. Pladsen blev etableret af Steens far i 1963.
Campingpladsen har 150 pladser, heraf er 16 hytter, mens resten er til telte campingvogne og aotucampere.
Salgsprisen og køberne er ikke oplyst.
Campingparret vil gå på pension.
Campingpladser sælges for 2-cifrede millionbeløb
Markedet for campingpladser er i kraftig vækst i takt med, at interessen for naturoplevelser og ferie er vokset. Dette kombineret med det nye Campingreglement 2019 som giver mulighed for op til 40 % af en campingplads må anvendes til moderne helårshytter med køkken og bad. Og dermed kan danske og udenlandske turisters stadig større krav til komfort og kvalitet opfyldes.
Ejerne af campingpladser var tidligere typisk et ægtepar, men i de sidste 10 år er campingpladser i stigende grad blevet købt af kapitalstærke investorer, som udvikler dem til camping-feriecentre.
Et eksempel på dette er den svenske koncert First Camp, som har købt 14 campingpladser i Danmark i de sidste 5 år.
Historisk udvikling
I Danmark så de første campingpladser dagens lys fra 1930’erne, men de fleste campingpladser i Danmark blev stableret i 50erne og 60erne, da bilferie og friluftsliv blev populært i takt med, at flere mennesker fik adgang til biler og bedre økonomi.
En del campingpladser blev etableret i kommunalt regi, for at trække turister til landlige områder. Disse pladser er dog i de senere år blevet solgt, da kommuner ikke må drive kommerciel virksomhed.
På eksempelvis Ærø blev Marstal Camping og Ærøskøbing Camping solgt af Ærø Kommune til private aktører i 2019-2020.
Markedsudviklingen
Markedsudsigterne for campingpladser er stabilt positive i Danmark og de har haft en årlig omsætningsvækst på 5 % de seneste 10 år.
Under Corona-epidemien oplevede danske campingpladser en kraftig vækst, da danskerne blev hjemme og foretrak den friske luft og naturen, som campingpladserne kunne tilbyde.
Virkningerne på campingindustrien blev normaliseret i 2022, men fik den positive effekt af, at nye gæstesegmenter opdagede camping, og campingvogn- og autocampersalget steg, hvilket skabte en stigning i den underliggende efterspørgsel.
Det skandinaviske campingmarked er stærkt fragmenteret og har i alt 2.200 campingpladser, hvoraf kun 100 er en del af en kommerciel kæde. Der er cirka 400 campingpladser i Danmark.
Svenske First Camp er den klart største spiller med 70 enheder - og som er vokset fra en omsætning på 75 millioner kr til 750 millioner kr på 6 år.
Der forventes yderligere konsolidering i campingmarkedet, da kapitalkravene bliver stadig større - campingpladser med 150-400 campingenheder omsættes til 2-cifrede millionbeløb.