For at en lystbåd skal kunne lægge kahyt til helårsbeboelse, skal der udstedes en byggetilladelse. Det konkluderer advokaterne Bech-Bruun i en ny analyse. Ikke nok med, at kommunen er forpligtet til at sikre, at alle bådene har en byggetilladelse, så er det også kommunens pligt at skride hurtigt ind, hvis den finder ud af, at der er helårsbeboelse i lystbådene uden en byggetilladelse.
Men deri ligger også et problem for både bådejere og for kommuner: Der findes nemlig ikke nogen vejledning for, hvilke regler kommunerne skal bruge, når den skal udstede en byggetilladelse til en lystbåd.
Det konkluderer Bech-Bruun i sin gennemgang af sagen, og det er i overensstemmelse med vurderingerne fra både Aarhus og Københavns kommuner, der netop nu prøver at finde hoved og hale i, hvordan man udsteder en byggetilladelse til en båd.
Bech-Bruun konkluderer samtidig, at Aarhus Kommune er forpligtet til at sikre, at beboelsen i lystbådene foregår på en sikker måde, da havnene opererer med kommunalt tilskud.
Bech-Bruun anbefaler i den juridiske vurdering, at reglementerne for de enkelte lystbådehavne bliver gennemgået og skærpet, så de i videst muligt omfang imødegår de risici, der er forbundet med beboelse i lystbådehavnene herunder risikoen for brand. Det bliver pointeret, at det er arbejde, der ikke kan afvente dialogen med ministeren, men bør sættes i gang med det samme.
Læs mere HER.
Svendborg kommune har 6 havne med 750 bådepladser.